…..dat ik eens een druk zou maken van een roos.
Aangezien risico’s nemen toch een beetje de lol is van het drukken, materiaal drukken, lino’s drukken, heb ik gekozen voor het gebruikmaken van een echte roos gecombineerd met linodruk in de kleur blauw.

Ik geloof dat deze drukgang ‘botanisch monoprinten’ heet. Wat mij betreft heet het ‘verrassingsprinten’.

Ja, het papier ziet er vergeeld uit. Dat is het ook. Het is oud multomappapier uit een erfenis. Al eerder had ik het als kladpapier gebruikt om iets roze te printen. Nu heb ik het hergebruikt voor een verrassingsprint.
Het sap van de roos, het groen van het steeltje, het rood van de bloem, het blauw van de inkt en de liefde voor de eerste eigenaar van het papier mengen zich fantastisch. Met een prachtige uitloop van inkt en sap aan de onderzijde.

Mooier dan dit wordt het voor mij niet.