Alle linodrukken op een rijtje. Dat ziet er leuk uit! Het lijkt wel productiewerk: ‘Even wat lino’s draaien’. Maar laat dat ‘even’ maar achterwege en het ‘draaien’ ook.

Dit zijn negen lino’s op A3 formaat waarbij de reductietechniek is toegepast. Zo zie je heel mooi alle laagjes van de kleuren.
Het allermooist vind ik de exemplaren waarbij de drukgangen net niet goed op elkaar passen of als de inkt niet honderd procent pakt. Dat zie je de kleuren van de onderliggende laag en leeft het iets meer. Prachtig!

In dit geval zijn er vier drukgangen voor nodig geweest om de lino’s te maken. Een aantal exemplaren viel af omdat de druk niet mooi genoeg was. Er resteerden negen unieke afdrukken. Op verschillende papiersoorten gedrukt zoals glanzend fotopapier.

Op 1 september 2024 live te zien op de Sundaymarket :).